Η πατάτα είναι πηγή φυτικών υδατανθράκων (άμυλο).
Τρόπος Παρασκευής
Στο τηγάνι: Ρίχνετε λάδι στο τηγάνι επάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνετε να κάψει. Βάζετε τις πατάτες και τηγανίζεται για 4-6 λεπτά περίπου.
Στη φριτέζα: Ζεσταίνεται το λάδι της φριτέζας στους 180 C. Ρίχνεται τις πατάτες και τηγανίζεται για 5-7 λεπτά περίπου.
Προαιρετικά: Πασπαλίστε με κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Μαγειρέψτε τις πατάτες χωρίς να τις ξεπαγώσετε.
ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΝΑ 100 g ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Πρωτεϊνες
Proteins |
2,6 g | 6% * |
Λιπαρά
Fat |
2,1 g | 3% * |
Υδατάνθρακες
Carbohydrates |
21,4 g | 9% * |
Ενέργεια
Energy |
1149 kcal(485 kj) | 57% * |
* ΕΗΠ (Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη)/GDA (Guideline Daily Amount) Βασισμένη σε μια ημερήσια πρόσληψη ενηλίκου 2000 θερμίδων.