Ιστορικό

Η ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1977, ως μονάδα επεξεργασίας και αποφλoίωσης πατάτας, χρησιμοποιώντας προϊόντα από την περιοχής της Θράκης και ένα μικρό αρχικά δίκτυο διανομής και διάθεσης των προϊόντων της.

Το 1985, η υπάρχουσα μονάδα μετατρέπεται με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της και δημιουργία ψυκτικών θαλάμων βαθιάς κατάψυξης σε μονάδα παραγωγής και κατάψυξης προτηγανισμένης πατάτας και λαχανικών.

Από το 1998 έως το 2008, η εταιρεία ολοκλήρωσε τρία μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, που περιλαμβάνει ανέγερση κτιρίων, υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως αυτοματοποιημένα δημιουργώντας μία υπερσύγχρονη μονάδα προτηγανισμένης καταψυγμένης πατάτας και καταψυγμένων λαχανικών.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Η προσεκτική και ελεγχόμενη επιλογή των καλύτερων νωπών προϊόντων υπό την επίβλεψη γεωπόνων, σε συνδυασμό με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας, ταχείας κατάψυξης, συσκευασίας και εγκιβωτισμού εγγυάται την άριστη ποιότητα των προϊόντων.

Η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας είναι περίπου 16.000 τόνοι προτηγανισμένης πατάτας  και 2.000 τόνοι κατεψυγμένα λαχανικά ετησίως.

Τα προϊόντα της επιχείρησης απευθύνονταν κατά το μέγιστο στον τομέα της μαζικής εστίασης (FOOD SERVICE), αλλά και για οικιακή κατανάλωση.